fredag den 4. september 2015

Hvordan læres sprog? Få svar i BBC-program

Vidste du, at der skal bruges 70 muskler for at sige et simpelt ord? Og at når barnet skal tilegne sig sproget, er det afhængigt af at lære det i relation til andre? I udsendelsen "En verden fyldt med ord" kan du hurtigt blive klogere på, hvorfor mennesket overhovedet har udviklet sprog, og hvordan det sker hos det enkelte barn. Programmet blev sendt på DR K onsdag aften og er en meget interessant BBC-produktion.

"En verden fyldt med ord"

I programmet besøger den britiske skuespiller Steven Fry forskellige steder i verden og taler med forskere og andre, der kan bidrage til at belyse sprogs oprindelse og udvikling.

Steven Fry giver et indblik i både sprogets udvilking hos mennesket som art og hos mennesket som enkeltindivid. Man oplever Steven Fry have en samtale med den anerkendte forsker Steven Pinker, og man ser, hvordan nogle af de forsøg og opdagelser, der har været banebrydende i forståelsen af børns sprogtilegnelse, er foregået.

Programmet er den første af en serie på fem, og den kan ses på DRs hjemmeside indtil d. 10. september.


Sjov leg til bedre ordkendskab

Hvis du bliver inspireret til at lege en sjov leg, der styrker ordkendskabet, så følg dette link til et af vores tidligere indlæg.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.