fredag den 6. oktober 2017

En skattekiste fyldt med sange

Vi har tidligere skrevet om Sangskattekisten, som Aarhus Musikskole står bag. Sangskattekisten viste sig at blive ikke mindre end et viralt hit med 20 millioner visninger på YouTube.

Indtil for nylig bestod Sangskattekisten af syv børnesange med flotte og søde tegnefilm til. Nu er Sangskattekisten vokset med yderligere syv sange, og de syv nye sange har samme høje kvalitet på både billed- og lyd-siden.Tegnefilmene illustrerer meget tydeligt sangenes handling og understøtter
forståelsen. Her er det haren, der banker på i "I en skov en hytte lå"


Projektleder Signe Thorborg Addison fortalte i P1 Morgen i sidste uge, at et af formålene med Sangskattekisten er at bygge bro mellem sprogarbejdet i institutionerne og hjemmet. Forældre kender ikke altid de sange, børn synger i institutionerne, og her kan Sangskattekisten være en hjælp. Aarhus Musikskole har valgt at bruge YouTube som platform, da det er tilgængeligt for alle, og mange er vant til at bruge mediet i forvejen.

I "10 indianerbørn" får børnene fornemmelse for tal og mængde.

Alle 14 sange er super gode og filmene rigtig fine, så gå ind musikskolens hjemmeside eller YouTube og lyt, syng og dans med det nærmeste barn, du kan finde.

Du kan høre og se følgende sange:
 1. Hjulene på bussen
 2. Mester Jakob
 3. Tommelfinger
 4. Lille Peter Edderkop
 5. Fem små aber
 6. Med hænderne
 7. Jeg gik mig over sø og land
 8. En elefant kom marcherende
 9. I en skov en hytte lå
 10. Øjne, ører/ABC sangen
 11. Bro bro Brille
 12. Lille Lise/Sommerfuglen/Bjørnen sover
 13. 10 indianerbørn
 14. Tingelingelater

Ingen kommentarer :

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.