fredag den 14. oktober 2016

Samspil og teknologi


Vi har i tidligere indlæg skrevet om, hvor vigtigt sammenspillet mellem forældre og barn er. At små børns sprogtilegnelse og udvikling er afhængig af relationen til de nære voksne er veldokumenteret. Ønsket om at dele oplevelser og udtrykke behov udgør en stor del af drivkraften bag sprogudviklingen. Men hvad sker der, hvis den voksne afbryder samspillet med barnet for at give  telefonen opmærksomhed? Det har norsk TV undersøgt i programmet "Teknologien som forandrer oss".
I programmet gennemføres et forsøg, hvor forældre giver deres barn opmærksomhed i få minutter for derefter at vende opmærksomheden mod mobilen. Man ser, hvordan børnene reagerer med frustration, når det igangværende samspil afbrydes.


 Se, de tre forsøg her
Se forsøget her


Forsøget er inspireret af det kendte, gamle eksperiment "Still Face", som i 70'erne bidrog til forståelsen af vigtigheden af kontakten mellem barn og omsorgsgiverne. Vi har omtalt forsøget i et tidligere indlæg.

Du kan vælge at se den lille bid med telefonforsøget, men vi kan anbefale dig at se hele programmet, hvor både teknologiens faldgruber og muligheder bliver illustreret.
Ingen kommentarer :

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.