tirsdag den 30. december 2014

Film om sprogtilegnelse og sprogstimulering


I Sverige findes en forening, der arbejder for bl.a. at give forældre til børn med dysleksi eller andre læse- og skrivevanskeligheder viden og redskaber, så de kan støtte deres barn i læse- og skriveudviklingen. Foreningen hedder Kod-Knäckarna, som kan vel oversættes til kodeknækkerne på dansk.

Kod-Knäckarnas seneste arbejde har været et sprogudviklingsprojekt for børn i alderen 0-5 år. Som en del af projektet har foreningen produceret en film til forældre, der viser, hvordan man kan stimulere sit barns sproglige og kommunikative udvikling, forudsætninger for skriftsprogtilegnelse samt begyndende læsning og tekstproduktion.
Se filmen "Hitta språket!" via dette link:  "Hitta språket!"

Filmen er delt op i tre dele:
Del 1: Från födseln till de första orden
Del 2: Från ett ord til många
Del 3: Hela meningar och resonemang

Den giver gode og konkrete ideer til sprogstimulerende lege og samvær, og den uddyber desuden, hvordan aktiviteten understøtter sprogtilegnelsen. Filmen lægger op til gøremål, der kan udføres i hjemmet, supermarkedet, på en gåtur osv., og som ikke kræver særlige materialer eller lignende.

Det er en rigtig dejlig og indbydende film, som forældre kan have glæde af at se, og som kan være til inspiration til professionelles samarbejde med forældre.


Ingen kommentarer :

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.